Франция предостави на френския производител на автомобили Renault гарантиран заем от

...
Франция предостави на френския производител на автомобили Renault гарантиран заем от
Коментари Харесай

Франция отпуска на Renault Group гарантиран заем от 5 млрд. евро

Франция предостави на френския производител на коли Renault обезпечен заем от 5 милиарда евро, с цел да улесни ликвидността на компанията след прекъсването заради пандемията на ковид. Споразумението, което към този момент е утвърдено, е реализирано дружно с консорциум от банки: BNP Paribas, Crédit Agricole, HSBC Франция, Natixis и Société Générale. Франция, която има 15% от капитала на Renault, даде преимуществото на програмата за преструктуриране, показана от марката на 29 май, която планува 14 600 съкращения по целия свят, като от тях 4600 ще са на френска територия, информира eleconomista.es. 

Тази кредитна линия, която може да се употребява напълно или частично, ще подсигурява потребностите на ликвидността на групата в подтекста на " невиждана рецесия ", изясняват от Renault. Основните характерности на линиите на обезпечен заем са, че средствата могат да се използват един или повече пъти преди 31 декември 2020 година Освен това, първичният падеж на всяко потребление от 12 месеца, с опция Renault да удължи спомагателния интервал от три години, като френската страна подсигурява до 90% от заемната сума.

За да предложи обществени гаранции, Франция изиска от Renault разнообразни задължения, свързани с електрическите транспортно средство, както и най-модерните софтуерни действия да бъдат локализирани на територията на страната. Миналия понеделник френският министър на стопанската система Бруно Льо Мейр се срещна с Renault, с цел да разбере по какъв начин ще се реализира тази метаморфоза и най-много да види по какъв начин тази обстановка ще се отрази на френските чиновници.

Планът на Renault

С проекта, показан от Renault, се цели икономисване на 2,1 млрд. евро до 2022 година, а също по този начин включва преоразмеряване на индустриалните му мощности. Идеята на френската марка е да преразгледа международния индустриален потенциал, тъй че до 2024 година той да бъде 3,3 милиона автомобила, спрямо 4 милиона през 2019 година, което би означавало понижение от 17,5%.

Планът на Renault включва развой на усъвършенстване на индустриалните запаси на стойност 650 милиона евро. За да реализира тези цели, компанията стартира консултация, с цел да изследва от заводите в Douai и Maubeuge основаването на център за високи достижения, усъвършенстван за електрически и леки транспортни средства. По същия метод марката рефлектира върху преобразуването на завода в Dieppe, откакто производството на Apline A110 завърши. От своя страна френската фабрика във Флинс ще бъде хазаин на дейностите, осъществявани в завода Choisy-le-Roi, където ще бъде основана " екосистема с кръгова стопанска система ". Освен това Renault ще извърши стратегически обзор на фабриката Caudan.

Извън Франция проектите за увеличение на индустриалния потенциал в Мароко и Румъния са спрени, до момента в който се изследва адаптирането на индустриалните мощности на групата в Русия, както и рационализирането на производството на редуктори в международен мащаб. 

От друга страна, Renault се ангажира да усъвършенства поддържащите функционалности за да спести 700 милиона евро. За задачата ще бъдат ревизирани общите и маркетинговите разноски.

Ще бъдат понижени и инженерните разноски с 800 милиона евро, като се употребяват активите, подсилени от Алианса, които поддържа дружно с Nissan и Mitsubishi. За да се реализиран тези спестявания, дизайнът и създаването на транспортни средства ще бъдат усъвършенствани. Ще се усъвършенстват и ресурсите за научноизследователска и развойна активност отвън Франция и подизпълнители, наблягайки повече върху потреблението на цифровите запаси и създаването на стратегически технологии с висока добавена стойност в инженерните центрове. 

Източник: eleconomista.es
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР